Det första som Donde Josés chef, José Carles, kommer att berätta när du träffar honom (han talar flytande engelska och spanska) är historien och uppdraget bakom restaurangen. När han pratar med honom blir det rikligt klart att Donde José handlar om mycket mer än att bara servera god mat. Det handlar om att berätta om Panamas kulinariska historia till världen. För José är panamansk mat fortfarande något som utvecklar en identitet. Vi glömmer ibland att Panama är ett ”ungt” land, att få självständighet bara lite över 100 år sedan.
”Vi har typiska rätter,” sa José, ”men vi har inte en stark kulinarisk identitet.”
José och hans team arbetar för att få sin hand att definiera den identiteten. De vill att Panama ska vara känt inte bara för de saker som det redan är känt för (kanalen, skyskraporna, stränderna, etc.), men att vara känd som en internationell kulinarisk destination. En stolthet för restaurangen är att 15% av deras bokningar görs från utsidan av landet. De vill att folk ska komma från andra platser och återvända hem för att berätta om Panamas kulinariska identitet.
0 reviews to Donde José